Aktivering av Google-kart

06.02.201915:50 Anne-Stine Gjervoldstad

Svar: Opprett en nøkkel til Google Map.

Til dette trenger du:

• En Gmail konto, logg inn i denne.
  • Et kredittkort (Google krever at du lager en Google Business konto. Per sept 2019, er det en gratis kvote på ~40000 kartvisninger per mnd.)

Hvordan:

• Logg inn i WIPS på nettsiden din.
  • Klikk på tannhjulet til kontrollpanelet (oppe til høyre).
  • Klikk på "add ons" -> "Google Maps".
  • Klikk på "Create Key", nå åpnes Google sitt verktøy til dette.
  • Klikk på "Create a project", og fortsett veilederen. Når du har fått en lang nøkkel (key), så skal denne limes inn tilbake i kontrollpanelet.

Mer innstillinger:

• Denne kartnøkkelen, må nå også begrenses. Dvs, at den kun fungerer på din egen nettside. Og, begrens gjerne den daglige kartvisningskovoten til 1300. Slik at du alltid er under gratis kvoten for kartvisningene.
  • Kart-nøkkel prosjektet, må også kobles opp mot en Google Business Account.

Seria kan hjelpe til med mange av innstillingene. Men du må selv gjøre noen:

• Opprette Gmail e-postkonto.
  • Legge inn kredittkort til Google.