Aktivering av Google-kart

06.02.201915:50 Viktor Håkonsen

Svar: Opprett en nøkkel til Google Map.

Seria kan hjelpe til med mange av innstillingene. Men du må selv gjøre noen:

• Opprette Gmail e-postkonto.
  • Legge inn kredittkort til Google.

Du skal opprette:

• Opprette en Gmail konto.
  • Opprette ett prosjekt med En Google Map key.
  • Legge inn kredittkort, på en Google Business account. Og koble sammen Business Account med Prosjektet.
    (Google krever at du lager en Google Business konto og legger inn kredittkort. Per mars 2020, er det en gratis kvote på ~40000 kartvisninger per mnd.)
  • Legge Google Map key inn i WIPS.

Hvordan:

• Logg inn i WIPS på nettsiden din.
  • Klikk på tannhjulet til kontrollpanelet (oppe til høyre).
  • Klikk på "add ons" -> "Google Maps".
  • Klikk på "Create Key", nå åpnes Google sitt verktøy til dette.
  • Klikk på "Create a project", og fortsett veilederen. Når du har fått en lang nøkkel (key), så skal denne limes inn tilbake i kontrollpanelet.

Mer innstillinger:

Nå kan du legge til kart, i alle artikler på nettsiden.