Opprette/publisere en blokk

06.02.201915:50 Anne-Stine Gjervoldstad

Blokker kan publiseres på 2 plasser, sider eller artikler:

Publisere en blokk i en artikkel:

• Dersom du er på "les mer delen" av en artikkel. Klikk på "add custom article contents". (det er 2 felt til det, ett øverst og ett nederst) .
  • Klikk på "New block", og velg blokk typen du trenger fra listen og klikk på "Continue".
  • Fyll ut feltene i blokken og klikk på "Save".
  • Nå kommer du til oversikten over opprettede blokker. Klikk på blokken for å publisere den i denne artikkelen.
  • Bredden på blokken kan nå justeres. Høyreklikk på den, og velg bredde.

Publiser en blokk på en side/ flere sider:

• På nettsiden, klikk på "add custom global contents".
  • Klikk på "New block", og velg blokk typen du trenger fra listen og klikk på "Continue".
  • Fyll ut feltene i blokken. I innstillingen på blokken, klikk på "Advanced settings". Velg hvilke sider blokken skal være publisert på, og klikk på "Save".
  • Nå kommer du til oversikten over opprettede blokker. Klikk på blokken for å publisere den.
  • Bredden på blokken kan nå justeres. Høyreklikk på den, og velg bredde.

Styrken til en blokk er at den kan publiseres mange plasser. Når du senere oppdatere innholdet, så blir det oppdatert på alle plassene blokken er publisert.