Publisering av nettside

09.02.201918:46 Anne-Stine Gjervoldstad

Nettsiden min er klar. Hvordan offentliggjøres den?

Ta kontakt med post@seria.no, så skal vi guide deg. Om du ønsker å gjøre det selv, så er den en guide her.

Kortfattet:
Endre/opprette DNS peker til A-record for:
www.ennettside.no -> 134.90.150.31
og    ennettside.no -> 134.90.150.31

Den lengre beskrivelsen:

• Logg inn hos din registrar (du kan sjekke hvem det er, ved et WhoIs oppslag her: https://www.domeneshop.no/whois)
  • Hos registraren, går du inn på det aktuelle domenet, og velg "DNS innstillinger".
  • Om du vil ha muligheten til å komme tilbake til den gamle nettsiden. Så opprett et A-record til:
    old.ennettside.no -> 121.121.121.121    (Bruk IP-adressen [tallet] som allerede er brukt på A-record, 121.121 er et eksempel).
  • Endre DNS peker til A-record, fra f.eks:
    www.ennettside.no -> 134.90.150.31
    og    ennettside.no -> 134.90.150.31

Og så må du vente. Ofte er det en ventetid på 1-2 timer. Men den kan være helt opp til 24-48 timer.
  • Dersom du ikke skal beholde noe fra den gamle nettsiden, så kan du starte med å si opp gamle webhotell.
  • Neste skritt med den nye nettsiden, er nå å sette opp statistikk. F.eks Google Analytics. Guiden til dette fins under "Kontrollpanel" (tannhjulet øverst til høyre) -> "Add ons" -> "Google Analytics".
  • Dersom domenet er nyregistrert (har aldri vært i brukt tidligere), så kan du fortelle Google om nettsiden. Da tar det 1-3 dager før nettsiden er inksert, og blitt søkbar. Dette kan gjøres med Google Webmaster Tools.